activiteiten

Jonge werkzoekenden zoeken een toekomst!

wij, werkzoekende jongeren, willen beginnen aan onze toekomst!

elke dag steken interimkantoren hier een stokje voor!

Het is genoeg geweest! Kom luisteren naar de interim-verhalen van de jongeren!

Wanneer? zaterdag 16 juni 2012

om 15u30

Waar? Grote Markt - Aalst

  • De vacatures waar wij naar vragen zijn zogezegd altijd net ingenomen, maar blijven wel aan het raam hangen of op de website staan.
  • Ze bellen ons of sturen een bericht voor een job, we bellen meteen terug of vliegen naar het interimkantoor om dan te horen: 'Sorry, de job is reeds ingenomen.'
  • Ze beloven ons vast werk, maar het komt er niet van!
  • Ze geven niet alle nodige informatie of verkeerde informatie over de job.
  • We moeten onze cv meerdere keren afgeven in hetzelfde kantoor omdat ze deze niet bijhouden of simpelweg weg gooien.
  • Er wordt geen rekening gehouden met ons profiel, opleiding of gevoelens.
  • Gevoelens van en gevolgen voor de jongeren

Onze ervaringen staan in schil contrast met het beeld dat veel mensen in de maatschappij hebben over werkzoekende jongeren, namelijk: dat het luiaards zijn die niet willen werken, terwijl er toch zoveel openstaande vacatures zijn. Dit maakt dat wij ons overal moeten verdedigen, bewijzen en verantwoorden. Dit is niet alleen onterecht, maar ook zeer frustrerend en uitputtend.

Velen van ons komen hierdoor ook steeds vaker in de problemen. We willen beginnen aan onze toekomst, maar bepaalde systemen binnen de interimkantoren steken hier hardhandig een stokje voor. Wij kunnen geen eigen leven uitbouwen, geen lening aangaan om een auto te kopen of een huis te huren. Anderen die al zelfstandig wonen moeten dit vaak weer opgeven.

Werkzoekende jongeren komen op deze dag talrijke concrete verhalen en voorbeelden toelichten. Het wordt tijd dat hun verhalen gehoord worden!