antwerpen

G., 21 Jaar: ik mag niet iedere dag komen!

Hoi, ben je op zoek naar werk?

Ja, ik ben al zes jaar op zoek naar werk. Vanaf mijn vijftien jaar ben ik thuisgebleven van school. De directeur en mijn ouders vonden dat beter voor mij. Mijn ouders zijn erg verantwoordelijk voor mij. Ik wil niet zo graag vertellen waarom ze het beter vonden dat ik thuisbleef. Ik heb geen diploma, maar wel enkele jaren nijverheidstechnieken gevolgd op school. Ik heb dan in het winkeltje van mijn ouders gewerkt. Daar verdiende ik zo ongeveer zeshonderd euro per maand.

Waarom ben je gestopt met in de winkel te werken?

Tegenwoordig werk ik er nog af en toe. De laatste tijd heb ik ook soms via de interim gewerkt. Laatst heb ik vijf dagen gewerkt als perenplukker, maar daarna moest ik niet meer terugkomen. Ik heb ook eens twee dagen in de stock van een winkel gewerkt. Maar daarna hebben ze me ook niet meer teruggebeld.

Ik denk dat andere mensen niet willen dat ik werk. Ze vinden mij slecht.

Welke andere mensen bedoel je?

Gewoon, mensen. Niet diegene die in het interimbureau werken, maar de andere mensen die om werk komen vragen. Ze maken mij zwart bij het interimbureau.

Wat zeggen ze dan over jou?

Dat ik niet wil werken. Maar ik wil wel werken! Bij Daoust interim heb ik al veel slechte ervaringen opgedaan. Ze zeggen daar steeds dat er geen werk is en dat ik later nog eens moet terugkomen. Als ik dan later in de week nog eens langskom, zeggen ze dat ik niet iedere dag mag komen!

Hoe voel je je daarbij?

Ik voel me echt slecht. Als een rotte appel. Ik ben agressief geworden toen ze me weer eens hebben weggestuurd. Via Daoust heb ik echt nog nooit gewerkt. Ze spelen daar echt met mijn voeten.

Bedankt voor het gesprek, ik wens je nog veel succes!