antwerpen

T.: een heftruck kreeg ik niet te zien

T. staat voor het Randstadkantoor de vacatures te bekijken. Ik spreek hem aan en vraag of hij op zoek is naar werk.

Ja, inderdaad. Ik ben al enkele maanden op zoek. Ik heb mijn middelbare studies stopgezet en ben dan in de horeca gaan werken. Maar in de zaak waar ik werkte verliepen de zaken niet eerlijk. Op de dag van de Klant bijvoorbeeld, de drukste dag van het jaar, stond het personeel kei hard te werken, terwijl de baas gewoon boven rustig zijn facebook zat te checken! Toen ben ik zelf opgestapt en sindsdien ben ik via interim op zoek.

En lukt het een beetje?

Nee, eigenlijk niet. Ik sta overal ingeschreven, maar werd nog nooit opgebeld. Er hangen veel vacatures in de ramen, maar velen ervan zijn al ingevuld.

Heb je zo'n interimkantoor al eens geconfronteerd met het feit dat ze reclame maken voor jobs die er niet zijn?

Ja, bij Randstad heb ik tijdens de zomermaanden eens gevraagd naar een vacature voor heftruckchauffeur die ze hadden uithangen. De vacature bleek al ingevuld te zijn. Toen ik zei dat ze toch uithing, zei de consulente ze ze nog uit de etalage moesten halen. Maar tot voor kort hing ze er nog steeds.

Wat voor werk zou je eigenlijk graag doen?

Dat maakt niet uit, ik wil alles doen.

Heb je al ooit voor een interimkantoor gewerkt?

Ja, ik heb toch twee maanden in de Brico gewerkt via Ago-interim. Dat viel heel goed mee, maar dat was een vervangingscontract. Daarna hadden ze geen werk meer voor me.

En heb je nog andere interimervaring?

Ja, dat klopt zeker. Een tijdje geleden mocht ik bij Ago-intereim een test voor heftruckchauffeeur gaan doen. De test was goed, dus kon ik naar het bedrijf. Het was voor Katoennatie. Daar stuurden ze me de hele tijd van hier naar daar. Ik moest allerlei dingen doen, zoals paletten opstapelen en karton uitpakken. Maar een heftruck kreeg ik niet te zien. Toen ik uiteindelijk, na vier uur zwaar werk, aan de verantwoordelijke ging vragen waarom ik niet met de heftruck mocht rijden, daar was ik tenslotte voor aangenomen, reageerde deze dat ik beter kon vertrekken. Bij Ago vertelden ze me dan dat ik te arrogant was.

Wat heb je toen gedaan? Was je niet boos?

Ik was wel boos, maar ja, wat kan ik doen? Het was mijn woord tegen dat van hen. Ik ben maar alleen en de bedrijven en de interimkantoren zijn met zovelen...