antwerpen

J., ik ben afhankelijk van hen

Hoi, ben je op zoek naar werk?

Ja. Ik wilde hier naar binnen gaan omdat ik op zoek ben naar werk in de horeca of in de schoonmaaksector.

Ben je al lang op zoek?

Al een tijdje. Ik heb twee jaar als orderpicker bij Katoennatie gewerkt.

Was dat via interim?

Ja, dat was via Ago- interim. Na twee jaar bood Katoennatie mij en een maat die er ook werkte een vast contract aan. Daar waren we heel blij om. Maar Ago- interim heeft dan achter onze rug naar Katoennatie gebeld om te zeggen dat wij dat contract niet wilden hebben.

Waarom heeft de interim dat gedaan, denk je?

De interim krijgt subsidies voor mensen die geen vast contract hebben. Van zodra je een vast contract hebt, heb je de interim niet meer nodig, en dat willen zij natuurlijk niet.

En wat heb jij toen gedaan? Heb je nog met Ago-interim samengewerkt daarna?

Nee, nooit meer! Ik ben kwaad geworden. Maar eigenlijk heeft kwaad worden geen zin. Dan zetten ze je buiten en geven ze je nooit meer werk. Ik ben afhankelijk van hen. Ik moet mijn huur toch kunnen betalen. En ik heb ook een dochtertje van vier jaar. Ik ben gescheiden en mijn dochter is om de twee weken bij mij. Dan moet ik haar toch te eten geven!

Dat moet niet makkelijk voor je zijn... Heb je eigenlijk nog andere interimervaring?

Ik sta nu bij alle interimkantoren op de Frankrijklei ingeschreven. Maar het is erg moeilijk om via interim aan werk te geraken. Als je bij een interimkantoor binnenstapt en je solliciteert op een vacature die in hun raam hangt, kan je twee dingen te horen krijgen. Of de consulent zegt dat die vacature al is ingevuld, maar dat ze ze nog moeten weghalen. Of, als ze nog niet is ingevuld, krijg je te horen dat je je CV moet doormailen. Dan bekijken ze die en oordelen ze of jouw profiel bij de functie past.

Wat vind je van die werkwijze?

Ik vind dat niet kunnen. Ze gaan er vanuit dat iedereen internet heeft. Maar ik heb thuis geen internet! En ten tweede bellen ze je nooit op als je je CV doorstuurt!