antwerpen

M., het is toch een interimbureau?

Hoi, ben je op zoek naar werk?

Ja, ik ben bij alle interimkantoren ingeschreven.

En heb je al iets gevonden?

Ik heb een opleiding voor verzorgende gevolgd bij de VDAB. Al mijn toetsen daar waren goed, maar toen ik twee weken stage had gedaan, zeiden ze dat ik niet meer terug mocht komen. Mijn stagebegeleidster vond dat ik niet genoeg met de mensen praatte. Toen moest ik via de interim werk zoeken van de RVA. Maar ik heb nog niks gevonden.

Ben je al lang op zoek? En wat voor werk zou je dan graag doen?

Een paar maanden. Voorlopig wil ik wel schoonmaak doen. Daarna wil ik iets met mensen doen, ik help graag mensen. Ik wacht nu op een andere opleiding die ergens volgend jaar begint: logistiek medewerker.

Heb je al ergens kunnen werken via de interim?

Nee, nog nergens. Bij Daoust wilden ze me niet inschrijven omdat ik had verteld dat ik op die opleiding wacht. Daar zeiden ze dat ze alleen mensen inschrijven die vast willen werken. Maar het is toch een interimbureau?

Ja, het is wel raar dat ze inschrijvingen weigeren.

M. neemt me mee naar een interimkantoor aan de andere kant van de straat. Terwijl ik buiten met enkele andere werkzoekenden praat, gaat zij binnen horen of er werk is voor haar.

Even later staat ze weer buiten:

Ik moet naar het kantoor in Merksem. Daar is het voor de arbeiders. Hier is het voor de bedienden. Ik moet er voor twaalf uur zijn, dus ik ga nu snel de tram nemen.