antwerpen

M., 20 Jaar: Ze geven me geen kans!

Hoi, ben je op zoek naar werk?

Pfff...jaaa...

Lukt het een beetje?

Nee, het is overal hetzelfde. Ik sta bij alle interims ingeschreven. Ik kom drie keer per week langs, maar ze zeggen altijd dat ze wel zullen bellen als er iets is.

Dan moeten ze jou toch wel kennen bij die interims?

Ja, ze kennen mij wel. Maar ze geven me geen kans!

Hoe komt dat denk je?

Ik denk dat het racisme is.

Waarom denk je dat?

Bij Manpower bijvoorbeeld. Als ik daar binnen loop, roepen ze al bij de deur dat ze geen vacatures hebben. Maar de etalages hangen vol! Ze geven me geen kans!

Heb je eigenlijk al eens via de interim gewerkt?

Ja, een paar keer voor Start People. Daar ben ik wel tevreden over. Ik heb voor hen bij DHL gewerkt, met nachtshiften. Maar dat zijn maar korte opdrachten he. Ik wil vast werk, ik heb geld nodig!

Woon je alleen?

Ik woon nog thuis. Maar ik wil graag alleen gaan wonen. Maar zonder inkomen gaat dat niet! Ik wil alles doen van werk! Ik heb ook wat problemen met justitie. Morgen moet ik voorkomen, het kan zijn dat ik veel ga moeten betalen.

Hoe komt het dat je moet voorkomen?

Slechte dingen gedaan he. Maar wat wil je; ik heb geen werk. Maar wel geld nodig! En dan ga je rondhangen en slechte dingen doen he... Het zou goed zijn als ik werk had en zou kunnen bewijzen dat ik goed bezig ben voor de rechtbank. Maar dat is ook een probleem he: bij de interims vragen ze een bewijs van goed gedrag en zeden en dat kan ik niet afleveren, want ik weet niet wat daar allemaal opstaat.

Ik kan ook niet goed solliciteren, ik kom niet goed over...

Ik vind anders dat je heel open en sociaal overkomt.

Voor bazen blijkbaar niet... En dan heb ik ook geen diploma, dat komt ook niet goed over.