antwerpen

K., terwijl respect zo belangrijk is

Ik heb me ingeschreven, maar ze hebben me gezegd dat ik moet wachten. Ze gaan mijn CV nu naar alle Colruyts sturen. Over twee weken gaan ze me dan opbellen om te zeggen of ik ergens kan beginnen. Het is moeilijk om werk te vinden in België. Ik ben nu drie jaar in België. Eerst heb ik drie jaar in Nederland gewoond. Daar is alles anders. De mensen zijn er veel opener dan hier. Hier zijn de mensen niet zo sociaal. Ik heb gehoord dat ze bij veel bedrijven enkel Belgen aannemen.

Van wie heb je dat gehoord?

Van een Marokkaanse vriend. Hij vertelde me dat hij naar een bedrijf had gebeld onder zijn eigen naam en dat ze hem toen zeiden dat er geen werk voor hem was. Even later had hij gebeld en gezegd dat jij Jaak Peeters heet en toen hadden ze opeens wel werk!

Heb je dat zelf ook al ondervonden?

Ze zijn niet bij alle interims even vriendelijk. Soms hebben ze weinig respect. Terwijl respect zo belangrijk is. Ik ga bij alle interims werk vragen. Ze zeggen altijd dat ze me zullen bellen. Maar tot nu heb ik weinig resultaat. Ik moet ook eerst nog mijn heftruckbewijs halen via de VDAB. Dan maak ik wel meer kans op werk, denk ik.