brugge

S., 22 jaar: nu kijk ik eerst naar de vacatures

S. komt uit t–interim gestapt, ik vraag of hij werk zoekt.

Ja, ik heb gevraagd naar een vacature voor productiearbeider bij Konvert. Vroeger vroeg ik niet specifiek naar een vacature als ik naar een interimkantoor ging. Dan zei ik gewoon dat ik werk zocht. Maar ik heb het dan eens voor gehad dat ik binnenstapte in het interimkantoor en dat ze zeiden dat ze geen werk hadden. En als ik dan 's avonds op de VDAB site keek dan bleek dat ze wel werk hadden. Nu kijk ik eerst naar de vacatures.

Heb je succes gehad daarnet?

Nee, ik had ervaring nodig voor de job...

Waar was dat dan?

Bij atelier Vierkant, in Beernem. Ik zou lijnverantwoordelijke zijn of zo, maar dat stond niet op de vacature, daar zochten ze gewoon iemand om mee te werken in de productie.

Is dat nog gebeurd?

Ik heb wel al vaker gehoord dat ik ervaring nodig heb, of ze zeggen dat die job al weg is. Om mij af te wimpelen zeker? Ik heb zo het gevoel dat ze niet altijd veel zin hebben om mij werk te geven.

Als de job waarvoor je kwam al weg is, zeg je daar dan iets op?

Ja, natuurlijk! Maar dan zeggen ze dat het over een vergetelheid gaat...

Ik heb dat vanmorgen nog gehad, bij ADMB. Ze zochten een losse arbeider, in de vacature stond dat ik zou helpen met technici om materialen aan te brengen en zo. Dat leek me wel tof, maar toen ik er naar vroeg zeiden ze dat dat al weg was. Ze hebben me zelfs niet gezegd van welk bedrijf het was.

Heb je dat gevraagd?

Ja, maar ze zeiden dat dat nu niet belangrijk was en ze vroegen direct wat ik nog zou willen doen van werk. Ik heb niet meer verder gevraagd.

En geloof je hen?

Ik weet het zelf ook niet meer, ik vind het maar raar...

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Twee weken geleden bij de visrokerij, ik ging daar 3 maand mogen blijven zeiden ze, 't was een vervanging. Ik was al lang content met drie maand, want ik moet wel werken hé.

Maar na 3 weken lag ik al buiten. Ze hebben mij nooit verteld waarom.

Heb je dat gevraagd in het interimkantoor?

Ja, maar ze zeiden dat ze het ook niet wisten, dat het bedrijf hen ook niet had ingelicht.

Denk je niet dat ze dat zouden moeten weten?

Ja, dat wel, maar ja, ik heb er dan niet meer achter gekeken.