brugge

H., 22 jaar: voor hoe lang zal het weer zijn?

H. kwam net haar contract tekenen om in de carrefour te werken, via AGO.

En ben je content?

Bwa, ja.

Je twijfelt?

Ja, ik ben wel content dat ik werk heb, maar voor hoe lang zal het weer zijn? Ze zeggen dat het met optie vast is, dat ik nu moet beginnen met weekcontracten, maar dat ik na verloop van tijd mijn vast contract zal krijgen, als ik het goed doe.

Geloof je hen niet?

Niet meer, vroeger zou ik hen geloofd hebben, maar nu weet ik dat ze dat maar zeggen omdat ze iemand nodig hebben.

Heb je slechte ervaringen daarmee misschien?

Ja, op het einde van augustus mocht ik beginnen in het Kruidvat. Nu niet echt mijn droomjob, maar ik heb geen middelbaar diploma en ik moet toch ook geld verdienen hé. Ze zeiden me net hetzelfde, het is met optie vast, als je je best doet. Dat was wel niet via AGO, maar via Randstad. Ik heb er bijna 6 maand gewerkt. 3 weken geleden ging ik op maandag terug naar mijn werk. De chef riep me bij hem, en vroeg of ze mij niet hadden gebeld van het interimkantoor. Ik wist van niets...

Hij zei dat ik niet meer moest komen, dat er geen werk meer was.

Ik maakte me kwaad! Deed ik mijn werk niet goed misschien? Hij zei dat het een beslissing was van hogerhand, hij vond dat ik mijn werk wel goed deed. Hij kon er niet voor zorgen dat ik bleef.

Wat heb je dan gedaan?

Ik ben direct naar het interimkantoor gegaan, en ik vroeg: Hoe komt het dat ik ben buitengezet? Ze zeiden dat de werkgever gezegd had dat er geen werk meer was. H roept: maar ze hadden nochtans gezegd dat het met optie vast was!

Je bent duidelijk kwaad.

Ja, natuurlijk ben ik kwaad, ik was nog meer kwaad toen ik op de VDAB site opnieuw een vacature zag openstaan voor verkoopster. Ik wist natuurlijk niet zeker of dat voor het Kruidvat was, want dat staat er niet bij. Dus ben ik wel eens gaan kijken. Ik zag iemand nieuw, en toen ik het vroeg aan mijn collega bleek het inderdaad een interimmer te zijn!

Dat is toch te zot voor woorden!