brugge

N., 18j: Werd beoordeeld op basis van haar uiterlijk

N. is nog niet lang op zoek. Vandaag ging ze langs bij Konvert en vroeg of ze werk hadden voor haar. Daar belden ze onmiddellijk een bedrijf op om te gaan kuisen.

De consulente zei aan de telefoon: “Dat meisje zit hier voor mij, ze ziet er wel voornaam uit, ze ziet er een beetje schuchter uit, ze heeft mooie krullen en ik denk dat het wel een goeie zal zijn.”

“Dat begrijp ik niet,” zegt N. “Wat maakt het uit of ik mooie krullen heb of niet, alé, het is misschien wel positief voor mij, maar ze zijn zo selectief, wat als ik er nu niet goed had uitgezien?” Ze gingen het bekijken, en dan zouden ze mij terug opbellen.

 

Bij Daoust vroeg ik of ze werk hadden voor mij, daar zeiden ze onmiddellijk dat ze niets hadden! Toen ik vroeg of ze echt niets hadden, keek die consulente nog eens in haar computer. Nee, sorry, we hebben echt niets momenteel. Maar waarom zei ze dat direct, terwijl ze nog niet had gekeken? Het moet zijn dat mijn krullen voor haar niet mooi genoeg waren zeker? Ze zei dat ze mij ging opbellen als ze iets hadden.

Bij Tempo Team en Adecco ga ik niet meer, daar hebben ze me letterlijk gezegd dat ze niets voor me zoeken door wat er vroeger is gebeurd. Een jaar of vier geleden, toen ik nog 16 jaar was heb ik twee keer een vakantiejob afgezegd, dat was via Tempo Team en Adecco. Ik zat toen nog in mijn puberteit en ik deed waar ik zin in had. Het kon me niet schelen of ze daarvoor kwaad waren of niet. Maar nu ben ik veranderd, ik ben serieus op zoek naar werk en dus ga ik alle interimkantoren af, maar daar krijg ik dus geen werk meer.

Bij Tempo Team hebben ze me letterlijk gezegd dat ze niets voor me zoeken door wat er toen is gebeurd! Ze kunnen me niet vertrouwen! Het hielp niet toen ik zei dat ik veranderd ben. Bij Adecco zeiden ze het zo letterlijk niet, maar ze hebben het wel aangehaald. Ze zeiden iets van: We moeten wel op je kunnen vertrouwen, dat mag niet meer voorvallen. Toen zei ik ook dat ik nu serieus werk zoek, gelijk wat, dat ze me mogen bellen. Nu, dat is al drie weken geleden en ze hebben me nog altijd niet gebeld, ik denk ook niet dat ze het nog zullen doen! Dat is dus wel vier jaar geleden é!! Dat is toch erg?