brugge

T., 26j: Ze zeiden me dat ik alleen goed was om in een wasserij te werken

Je komt bijna even snel buiten als je binnen ging, Mag je niet binnen?

Nee! Ze zijn gesloten blijkbaar! Ze zijn zeker weer veranderd van openingsuren, normaal zijn ze altijd open, maar nu blijkbaar niet op dinsdagvoormiddag.

Zoek je naar werk?

Ja, al veel te lang naar mijn goesting.

Hoe lang al?

Al een maand nu.

Ik heb ervoor twee jaar in ITC in Tielt gewerkt, maar door persoonlijke problemen ben ik daar gestopt. Nu ben ik een maand op zoek en het komt al mijn strot uit!

Hoe komt dat?

Wat ik al niet ben tegen gekomen. Ik ging vorige week nog naar Adecco. Ze luisteren echt niet naar wat ik wil! Ik ging voor een vacature als heftruckchauffeur, ze zeiden dat ze ervoor gingen kijken. Dat was een zusterbedrijf van CNH, Maar ik mocht er niet beginnen. ik heb daarna wel telefoon gekregen met de vraag of ik niet in de horeca wilde werken! Maar ik ben niet gemaakt om in de horeca te werken, ik wil iets doen in de industrie.

Ze houden gewoon geen rekening met wat ik wil.

In AGO zeiden ze me eens:

Als ik jou bekijk, dan denk ik dat je alleen maar goed bent om in een wasserij te werken.

Dat is toch niet normaal! Nu, ik wist niet goed hoe ik er moest op reageren, ik heb dan maar gezegd welke diploma's ik had. Maar ik vind het vooral een belediging voor mijn moeder, dat is een intelligente knappe vrouw, maar zij kon niet verder gaan studeren. Zij heeft jaren in een wasserette gewerkt, ik vind dat wel een belediging voor haar.

Via Adecco kreeg ik een aanbieding als heftruckchauffeur voor een bedrijf in Beernem. Super dacht ik, maar ik kreeg 10,25 euro bruto per uur! Netto is dat minder dan een werkloosheidsuitkering. Ze waren kwaad op mij dat ik het niet aannam! 'We geven je nu een kans, zeiden ze, en je weigert nog!' Maar ik moet wel rondkomen op het einde van de maand, ik huur een appartement, dus ja. Ik wil een beter loon krijgen!