genk

A., 21 jaar: Ze wilden een feestdag niet uitbetalen dus hebben ze mij ontslaan

Hoe was het daarbinnen?

Goed.

Heb je een job gekregen?

Neen, dat niet.

Hoe lang zoek je al werk en wat voor job wil je?

In juni ben ik afgestudeerd aan de hotelschool, maar ik ben de keuken beu en wil eender welke job doen. Het liefst nog verkoopster.

In tussentijd heb ik drie weken gewerkt via interim voor een grote klerenwinkel. Maar dat bedrijf wilde de feestdag van 1 november niet uitbetalen en toen ben ik samen met een ander meisje dat ook via interim werkte, ontslagen.

Maar die interim moet toch voor jou opkomen in zo'n geval?!

De reactie van het interimkantoor was: “ Ja, da's jammer he...”

Ik kreeg net van Adecco te horen dat er geen vacatures zijn, maar kijk hier lopen op dit moment wel twee Turkse meisjes naar buiten mét werkschoenen!

Even later komt een uitzendconsulente naar buiten met een derde paar werkschoenen.

En deze vacature voor verkoopster? Heb je daar al eens naar gevraagd?

Ja, ze zeiden dat ze binnenkort een paar mensen gaan voorstellen, maar ik weet niet wanneer ik er nog van ga horen.

Wat maak je nog allemaal mee?

Interims bellen me dat ze interessante openstaande vacatures hebben en vragen of ik me kom inschrijven, maar als het maar is om me in te schrijven en ik geen job krijg, dan ga ik niet.

Nu m'n moeder ziek is, kan ik haar auto een maand gebruiken. Ik zie het niet zitten om 2 of 3 bussen te nemen om op het werk te geraken. Ze vragen me bij Adecco of ik een auto heb, en toen ik zei: “ Nee, maar ik heb wel een rijbewijs en wil werken om zo snel mogelijk een auto te kunnen kopen.” , lachtte de consulente me uit: “Ah ja, zo zit dat...”.

Mijn broer werkt voor Texaco in Maasmechelen en tipte me dat ze daar iemand zochten en verwees me door naar Manpower in Genk. Dus ging ik naar die job vragen bij Manpower en daar zeiden ze dat er al velen op gesprek zijn geweest bij Texaco en dat ze daarom dachten dat ik weinig kans zou maken. Maar mijn broer heeft er naar gevraagd en vertelde me dat er nog helemaal niemand op gesprek is geweest bij zijn bazin!

Ik ging bij Manpower een job vragen, daar zeiden ze dat ik weinig kans maakte omdat er al zoveel kandidaten waren, later hoor ik van het bedrijf dat er nog niemand langs is geweest

ASAP stuurde me vanmorgen om 9 uur een sms'je of ik een uur later kon beginnen bij een biscuitbedrijf in Heusden, maar ik was pas om 10 uur wakker.

Ze haalt vaak haar schouders op en zegt dan “Wat kan je er aan doen?”

Ben je zelf al eens langsgeweest bij Texaco?

Nee.

Wat doet dat met jou?

Ik voel me slecht en heb veel ruzie met m'n ouders bij wie ik nog woon. Ik ben er wel graag maar wil toch graag op termijn een eigen huisje, en dat gaat zo niet lukken.