ieper

Als ze dan nog niet weten of ze je moeten hebben

… Men zet je op een wachtlijst en je hoort er niets meer van. Of “er is geen plaats”. Ik heb dit meegemaakt met verschillende interimkantoren in Ieper: Start People, Accent, Adecco. Ik zoek ook nog via andere kantoren, maar ja, als ze overal hetzelfde zeggen, je bent niet veel verder geholpen. Ik ben nog nooit via interim aan een vaste job geraakt. En ik heb toch al 5 interimjobs gedaan. Eens 3 maanden, eens een paar weken, dan elders eens 4 dagen gaan helpen ter vervanging, maar een vaste job, dat niet. Ik zoek al een jaar naar vast werk. Altijd sukkelen. Dit betekent voor mijn leven dat ik niet rondkom met geld en dat ik niet echt iets kan doen.

Ik vind het schandalig dat ze je meer dan een jaar aan de interim kunnen houden. Ik heb dan een tijdelijk contract van 6 maanden gekregen. Nadat mijn laatste tijdelijk contract van 6 maanden gedaan was, salut en de kost, verdien maar ergens anders je geld. Ze gaven als reden: de financiële crisis. Ik moet daar mee lachen. Als ze je al een jaar aan de interim houden, en dan nog eens 3 tijdelijke contracten van 6 maanden, ik was bezig aan mijn 4de zesmaandelijks contract. Als ze dan nog niet weten of ze je moeten hebben of niet… Ik voelde me zeer slecht toen ik daar moest vertrekken. Want ik dacht ja, ik werk daar al zo lang, ik ga wel mogen blijven zeker? En dan komen ze af: “saluutjes”. Ik vind dat er een maximumperiode van een jaar zou moeten zijn dat je aan de interim zou mogen zijn. Want ik ken mensen die al 3 à 4 jaar in een bedrijf via interim werken.

… Ik heb een jaar gewerkt in dezelfde firma via interim. Telkens met korte contractjes. Ik vind dat te lang. Je hebt wel een jaar gewerkt, maar je hebt niets van werkzekerheid. Op het moment dat ze zeggen (zo op een vrijdag, ergens in de namiddag): “Nu maandag moet je niet meer komen, ‘t is gedaan”, niets van opzeg, je inkomen valt direct weg. Bij het begin hadden ze in de interim nochtans beloofd dat het na 4 maanden kon overlopen in een vast contract of het kon ook beëindigd worden. Ik zeg liever niet welke interim het was, ik wil die mensen niet zwartmaken, maar ik vind wel dat daar iets aan mag gedaan worden.