oostende

S., 22 Jaar: Stomme jobs dus!

StartPeople belde me voor een interimjob. Dus ik zeg dat ik die middag naar het bureau kom om het contract te tekenen. Ik had een paar uur gewacht om te gaan, want ik had nog andere dingen te doen. Maar ze wisten dat ik eraan kwam. Ik kom daar dus aan en wat blijkt... ze hebben de job al aan andere mensen gegeven. Terwijl ze wisten dat ik die middag nog ging langskomen.

Dus de volgende keer dat ze belden, zei ik dat ik er pas binnen een paar uur ging zijn en dat ze de job zeker niet moesten weggeven. Ik kom daar toe en jawel, de job was al weg.

Die nacht nog heb ik gedroomd dat ik een molotovcocktail door hun raam slingerde en de CEO van Startpeople heb laten verdwijnen!!

Ook bij Startpeople nog heb ik eens een job gedaan in het voetbalstation van Brugge. Daar moesten stoelen en tafels gezet worden voor een of ander groot feest. Na afloop van het feest moesten die stoelen en tafels ook weer weg. Om daar te geraken vroegen ze of ik niet kon rijden, maar ik had geen auto, en dat wisten ze. Uiteindelijk had ik de contactgegevens gevraagd van de andere persoon die deze interimjob samen met mij mocht uitvoeren. Die persoon reed dan maar met zijn eigen auto naar Brugge en terug met mij en nog een andere interimmair die met hetzelfde probleem als mij zat. Soit.

We komen daar toe en zijn een uur of 3 bezig met die tafels en stoelen. Eenmaal het feest begonnen, hebben we daar een uur of 4 met onze vingers staan draaien tot het weer gedaan was om dan weer 3 uur te werken. Kortom, we zaten daar 4 uur te nietsen en kregen die uren niet eens betaald. Een dag van 12 uur om dan 6 uur betaald te worden. Daar hadden ze op voorhand niets van gezegd alleszins.

4 jaar geleden, toen ik bij Daikin werkte, heb ik daar een slechte evaluatie gehad omdat ik ruzie had gekregen met de linechief. Het volgende jaar mocht ik er dus niet meer gaan werken. Nu, 4 jaar later, ga ik terug naar Startpeople om te vragen of ik terug bij Daikin kon werken. Dat ging dus niet, omdat die slechte evaluatie als jonge opstandige puber van 4 jaar geleden nog altijd in hun pc stond. De kakkers!

Ondertussen werk ik maar ik krijg af en toe nog een sms van Adecco dat ze iemand zoeken om 1 dag in Antwerpen te werken, of dat ze iemand zoeken voor 3 uren in Brussel... Stomme jobs dus!