oostende

L., 24 Jaar: mijn dossier was weg!

Ik heb al enkele interimjobs gedaan als leerkracht, maar dat was omdat ik telkens zelf werk vond. Nu ben ik al een groot jaar op zoek naar werk en dat doe ik nu via interimkantoren omdat ik het zelf niet meer kon. Maar blijkbaar haalt dat toch niets uit en helpen ze me niet vooruit. Integendeel...

Ik heb me overal ingeschreven in de interimkantoren van Oostende. En telkens zeggen ze: “We gaan je bellen.” Ik denk dat die 's avonds in hun bed kruipen en zeggen: “We gaan je bellen.” en 's morgens als ze wakker worden: “We gaan je bellen.” Weet je, het zou zelfs al ietsje geloofwaardiger klinken als ze zouden zeggen:

“IK ga je bellen.”, maar die belofte aan zichzelf willen ze waarschijnlijk niet maken!

In T-Interim was ik voor een job in een de fabriek van Mc.Cain. Als ik toch geen werk vond als leerkracht, dan maar frieten inpakken hé! Ze zouden me tegen de vrijdag bellen, en als ik niets hoorde, dan mocht ik zelf bellen. Die vrijdag, geen telefoon, en ik belde zelf rond 16u, maar er nam niemand meer op. Die maandag heb ik nog even gewacht, maar ook geen telefoon. Toen belde ik rond elf uur met de vraag i.v.m. die vacature voor Mc.Cain. Tegen dat ze wisten waarover het ging, ik werd doorgeschakeld naar 3 verschillende consulenten! Tot de laatste zei:

“Sorry, maar deze job is ingevuld, omdat je de ervaring niet hebt.”

Euh... ervaring... euh... frieten inpakken?... euh, sorry hoor, mag ik je even herinneren aan het feit dat als ik enkel werk wil vinden als leerkracht je zelf zei dat ik te kieskeurig was en alles moest aannemen?! Ik ben toen uitgevlogen aan de telefoon en ze zei dat ik daar niet meer welkom was.

Ik weet bijvoorbeeld niet wat ze met mijn dossiers en gegevens aanvangen, maar het klopt niet! Ik zocht werk via Randstad en ze schreven me in. Ofwel stelden ze me voor om in de GB te gaan werken ofwel zeiden ze dat ze geen werk voor me hadden en dat ze me nog zouden bellen. Ik heb toen weer wat nagedacht, toegegeven en zei:

Oké, beter in de GB werken dan niets. Dus ik ging terug naar Randstad. Daar moesten ze me opnieuw inschrijven omdat mijn dossier weg was!

Een andere keer belde Konvert Interim me dat ze een job voor me hadden in Middelkerke. Ik ben daar naartoe gestormt. Ik was daar om 9u en na een groot halfuur daar te wachten was het eindelijk aan mij. Ik moest eerst testen doen en was rond halfelf uur klaar. Om elf uur had ik dan nog een gesprek met een consulente. Daarna moest ik weer wachten. Ze zeiden dat ze 'direct gingen komen'. Na een uur wachten komt een consulente eindelijk naar mij.

“Kunt u straks terugkomen voor het verdere proces voor je contract, want we hebben nu middagpauze.”

Ik was echt boos, blijkbaar denken ze omdat we werkzoekende zijn dat we daar alle tijd van de wereld willen doorbrengen! Soit, ik dacht: Nog even volhouden, want dan mag je je contract tekenen. Ik ben vette frieten gaan eten, had ik nodig!, en heb me dan nog een uur beziggehouden.

's Namiddags, na weer lang wachten, komt een mevrouw van Konvert naar mij en steekt me nog een heleboel papier in mijn handen. “Kun je deze testen ook nog eens maken alstublieft?” NOG?! “Ja we hebben nog wat meer informatie nodig.” Dus, na testen, een gesprek, nu nog eens testen. Oké dan. Uiteindelijk werd het bijna 15u toen ik werd gehaald door een nog andere interimconsulente. Ze zei: “Het spijt me heel erg, maar we zoeken iemand met meer ervaring.” Ik zweer het, dat is nu toch echt niet normaal?!

Een hele dag heb ik daar gezeten, terwijl ze al van het begin wisten dat ik niet veel ervaring had omdat alles mooi en duidelijk op mijn cv stond!

Hallooo, is er een dokter in het kantoor?! Dringende hulp gevraagd voor de consulenten alstblieft! Ze zijn doodziek!

Enkele weken later belde Accent me. Woow, ze bellen! Ik mocht de volgende dag gaan om testen te doen voor een functie volgens mijn profiel. Twee gevoelens: Oh nee, testen, not again! Maar ook: Wow, ze zoeken volgens mijn profiel! Ik kom daaraan en leg uit dat ze me belden voor een test. Weet je wat ze zei?!

“Oh, sorry, we hadden je moeten bellen, maar die job is net ingevuld geworden!”