verdere steden

J., 23j: Na 6 maanden kreeg ik geen vast contract, het was een rustige periode

Ik zie dat je uit het interimkantoor komt. Heb je werk gevonden?

Nee.

Ben je al lang op zoek?

Ja, Ik ben al 2 maanden op zoek. Ik ben sinds 2006 al hier en daar aan de slag geweest. Ik heb een jaar bij de post gewerkt met een vervangingscontract.

Ben je in alle kantoren ingeschreven?

In alle kantoren van Aalst, Lokeren en Zottegem.

Geven de kantoren je gegevens door aan de andere kantoren wanneer je dat vraagt?

Sommige doen dat wel, maar het gaat vlugger wanneer je zelf even naar de andere steden gaat waar je je ook wil inschrijven. Dan ben je er zeker van dat de kantoren in die andere stad ook je gegevens hebben.

Heb je al eens gevraagd naar een vacature die aan het raam hangt?

In augustus vroeg ik bij Randstad Gent naar een vacature die aan het raam hing. Die was net ingenomen. Ik vroeg dan naar een andere vacature, maar de consulente zei dat het een kalme periode was en dat dat bedrijf nu eigenlijk niemand zocht.

Vandaag vroeg ik bij t-interim ook naar een vacature die aan het raam hing, maar ook die was reeds ingenomen.

Heb je al eens kans op vast werk gehad?

Ja, in april mocht ik via Randstad bij Inex aan de slag. Ze vertelden mij dat ik kans had op vast werk omdat ik goede prestaties leverde. Ik werkte er met maandcontracten. Na 6 maanden vertelden ze mij bij Randstad dat ik niet meer moest terug gaan naar het bedrijf, het was terug een kalme periode...

Bij Randstad zeiden ze me dat wanneer het bedrijf terug mensen nodig had, ik als eerste zou gecontacteerd worden en er vast werk zou krijgen. Ik heb er tot op vandaag niets meer van gehoord.

Heb je vrienden die ook op zoek zijn naar werk via interim?

Ja, ik heb een vriend, Lorie van 24 jaar. We hebben samen bij Inex gewerkt, maar ook hij moest na 6 maanden niet meer terug gaan: Kalme periode. Hij is momenteel een test aan het afleggen bij Randstad om aan de slag te kunnen bij Volvo Gent.

Heb jij al eens een test afgelegd?

Ik heb daarnet een test afgelegd bij t-interim om in Oudenaarde aan de slag te kunnen als operator. Maandag na de middag mag ik terug gaan voor het resultaat. Ik heb er een goed gevoel bij. Ik zou die job ook zeer graag doen. Ik heb gestudeerd voor mechanieker. Deze job sluit dus aan bij mijn wensen.

Ik heb 10 maand geleden een test afgelegd bij Accent om in een bedrijf te kunnen werken in Groot Bijgaarden. Toen kreeg ik meteen het resultaat van mijn test en dat was een goed resultaat. Ik ben toen de donderdag naar Accent geweest om de test af te leggen en de maandag mocht ik in dat bedrijf beginnen. Ik heb in dat bedrijf trouwens samen gewerkt met Lorie.We waren toen al vrienden en moesten van het interimkantoor Accent doen alsof we elkaar niet kenden in het bedrijf.

Ook hier werd mij een optie op vast werk beloofd en vertelde het interimkantoor mij na 6 maanden dat ik niet meer moest gaan naar het bedrijf.
De baas van dat bedrijf had het interimkantoor gezegd dat we niet meer moesten komen. Het was terug een rustige periode.

Heb je al ervaring met dagcontracten?

Ja, maar dat was niet zo goed. Dat was bij Tempo Team, in 2006. Ze belden mij de dag zelf op rond 11u om te vragen of ik om 14u aan de slag kon bij een machine-operator in Erpe-Mere. Het gebeurde dat ik in Antwerpen zat toen ze mij opbelden en dat ik dat dus niet kon halen. Als antwoord kreeg ik dan dat ik niet wilde werken, terwijl het gewoon niet haalbaar was voor mij. Dan hoorde ik een tijdje niets meer van dat kantoor.